Teď už vím proč pan Zeman nechce udělovat milost

Osvětlil mne dnešní blog pan Matějky: Jsou vyšetřováni policii za podněcování. Odmítli obsloužit Zemana. Takže, o co jde, se dovíte tam. Mne hlavně zajímá ten paragraf 356 trestního zákona o podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. A potom také fakt, že nesedat s panem Zemanem u jednoho stolu se nevyplácí.
 
Dokáži si živě představit, že by to asi byla celkem nemilá situace, kdyby se tento absurdní případ stal opravdu realitou. Nevinní by se tedy stali viníky a dostali by pár let. Je celkem logické, že by se jako řádní občané obrátili na svého prezidenta se žádostí o milost. Aj, to by asi nebylo dobré. On by si jeden mohl myslet, že se právě kvůli takovým případům vyhýbá tomu, milost udělovat.

Tedy, pane Zemane, já bych tomu všemu asi raději zabránil. Podívejte, stejně to tak s těmi našimi zákony neberete moc vážně, tak vám to nic neudělá. Prostě zvedněte telefon a skoncujte tuto absurditu. Možná, že ty události mají co dělat se zákonem, ale určitě se příčí zdravému rozumu.

Moc Vás prosím, buďte alespoň jednou prezidentem, který dělá vše pro to, abychom nebyli světu pro smích.

Zde text, který přispěl k mému osvícení

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.