Tak máme dva prezidenty a mně se to líbí

Nebojte, myslím ty policejní. A mám dojem, že to nějak dobře charakterizuje situaci kolem všech těch, kteří nám vládnou. Prostě se jen bojuje o moc, všemi prostředky, zákon sem zákon tam. Já si myslím, že by bylo nejlepší všechny ty zákony prostě zrušit. Vůbec je nepotřebujeme, vždy se najde někdo, kdo neostyšně prohlásí: Zákon jsem já.  

Pochopitelně, že se jedná o směšné figurky. Většinou na to nemají ani potřebnou postavu. Snad jediný, kdo to opravdu uměl, byl nenapodobitelný šerif Gary Cooper. Jen si vzpomeňte na ten slavný černobílý film: V pravé poledne. Nezapomenutelné. Ten muž byl opravdu zákon, tedy v mých očích. Ti, kteří se dnes promenují před mým zrakem, jsou jen směšné karikatury.

Nehledě na to, že je mám v podezření, že si často pletou role, jeden už pomalu neví na jaké straně zákona vlastně stojí. Možná, že je to ještě horší, že oni to už nevědí také. Proto říkám zákony se musí zrušit, jinak se nám z toho ti odpovědní za právo a pořádek ještě zblázní.

Vím, je to naivní, určitě k tomu nedojde. Proto jsem právě uklidněný, že máme dva policejní prezidenty. Člověk nikdy neví, kdy třeba jednoho zatknou, jen tak z ničeho nic, aby se jako něco dělo, prostě podle zákona, jak jinak.

A právě, kdyby k tomu došlo, tak máme toho druhého. Někdo přeci musí dohlížet na to, zda ostatní občané zákon dodržují a nezačnou třeba napodobovat různé ty ministry, poslance a policejní prezidenty, kterým je zákon šumafuk. Prostě musíme v dnešní době myslet na zadní kolečka. Vždyť nám naposled zavřeli skoro celou vládu, no to bylo překvapení.

Ale jednu scénu bych přeci jenom rád viděl. Kdyby jako jeden prezident zatýkal toho druhého. To by vlastně bylo, jako by jeden zatýkal sám sebe. Ani nevím, zda to je možné, jsem si ale jistý, že v Česku je vše možné. Ale já mám strach, že by to popletli a zatkli se oba navzájem. To bychom byli zase bez policejního prezidenta. Ať si tedy radši před tím hodí korunou. Je to asi jediný způsob, jak řešit věci podle právního řádu. A vidíte, zase se do toho plete ten pitomý zákon. Takže vlastně mám přeci jenom pravdu, zrušme všechny zákony. Vždyť jsou nám jen na obtíž.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.