Poslanci: Víte, že nám hoří koudel pod zadkem?

Tedy nám občanům. My už nevíme kudy kam, jen bojujeme s nesmyslnými zákony, které jste za poslední desetiletí vyprodukovali. Vy jste ale v pohodě. Pěkně si pokecat, pokud možno dlouho. Vyčítat jiným, co udělali špatně. Přisvojovat si úspěchy druhých, když se vám to hodí. A když vás to už nebaví, tak si dáte přestávečku. Jen žádný spěch, prý to škodí zdraví.

Není už toho opravdu dost? Co takhle omezit vaše předváděni se za řečnickým pultem třeba na 10 minut? Pro dobrou myšlenku to stačí, pro blbou je to více než dost. Nám je jedno, kdo nějaký ten pitomý zákon má na svědomí a jaké pohnutky ho vedli k tomu, zvednout ruku na jeho odsouhlasení. My chceme, aby rychle zmizel. Tedy ten zákon, v podstatě i ten poslanec.

Kdy se už konečně vrhnete třeba na zákon o veřejných zakázkách? Vždyť je to výsměch zdravému obchodnickému rozumu. Vždyť je to vlastně nabádání ke korupci. Nejlevnější a nejhorší nabídka je posvěcena zákonem. Žádat záruky a reference je trestné. Vyčlenit předražené je zakázáno. Proboha, který hlupák si tohle mohl vymyslet.

Takže hněte kostrou! Uvolněte konečně místo zdravému rozumu. Nebo ho postrádáte? Házíte raději v parlamentu po sobě smradlavá vajíčka a rajčata. Hašteříte se jak na arabském bazaru? Libujete si v hospodské mluvě a argumentaci? Tedy pro srandu králíkům jsme vás nevolili.

Jen si nemyslete, i vám by mohla hořet koudel pod zadkem. Občan není tak hloupý a bezbranný, jak se vám možná jeví. On si už něco najde. Třeba něco jako veřejný pranýř. Možná, že to bude i „nezákonné“. Jak jinak, vždyť jste si odsouhlasili mnoho zákonů, které nedovolují trestat hloupé poslance.

Mezi námi, já bych, být vámi, nezapomínal na vaše předchůdce. Komunisté si také mysleli, že jejich moc bude trvat věčně. Víte, národ bývá hloupý, ale mnohdy se přeci jenom z historie poučí. Je k tomu často i donucen. Nemá také jinou možnost, protože politici jsou mnohdy nepoučitelní a je nutné je prostě vyhnat.    

Takže pozor: Hlásiče požárů už skoro chraptí vysílením.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.