KSČM: Ani vánoce jim nejsou svaté!

Ano, ta novodobá komunistická strana mi pokazila náladu štědrého dne. Jsem ale v podstatě sám vinen, protože jsem sobě i svému okolí slíbil, že o čase vánočním nechám „blog“ na pokoji. Nedalo mi a přeci jenom jsem nakoukl. Asi jsem doufal, že máme čas míru a pokoje. Nebylo tomu tak. Jistý pan Cvalín mne přesvědčil o opaku.

Začalo to již titulkem: Babiši, Ty jsi znechucen? Autor, mladík koukající na mne nejistýma očima zákeřného nevědomce, splnil v textu to, co již napovídal titulek. Prostě se rozhodl jen urážet lidi, kteří již v životě něco dokázali. Arogantně posuzovat jiné, zmiňovat se o jejich ohebné páteři, a ani si přitom nevšiml, že on, v tom smyslu jak ho použil, vlastně ještě žádnou nemá.

Nad celým textem bych asi jen mávl rukou, kdyby se autor nehonosil tímto: Jsem stranický funkcionář KSČM na okresní úrovni. No, to už je pro mne jiná. Zde ke mně tedy promlouvá politická strana, obrací se na mne jako na občana, měl bych tedy reagovat. Takže tak činím, konaje tak, podle mého názoru, určitou povinnost.

Kdyby, nedej bože, byl autor článku byl mým synem, tak bych mu prostě vrazil pár facek. Zakázal bych mu jakýkoli veřejný výstup a projev. Nerad bych, aby se o mně povídalo, že neumím vychovat vlastní děti.

Kdybych byl předsedou KSČM, tak bych se asi dotázal té okresní organizace, zda se skutečně jedná o stranického funkcionáře. Věděl bych totiž, že se najdou možná tací, jako jsem já sám, kteří možná někam napíší blog na téma: Používá KSČM znovu metody a žargon StB? Zde bych třeba kladl otázku, kde tomu ta omladina učí? Kdo je v tom školí? Doba, kdy StB ovládala naše vědomí je údajně pryč a jsou to právě především komunisté, kteří se nás o tom snaží přesvědčit.

Je snad tedy to všechno, co  nám pořád vykládají, pouhá lež a volební manévr? Mají ještě v záloze dostatek starých „kádrů“, kteří se nestarají o nic jiného, než „školit“ mladé v „osvědčených“ starých praktikách. Počítají tedy s tím, že jejich mladá generace, dokončí to, co sami nemohou, obávajíce se lustračního zákona.

Kdybych byl „antikomunista“, tak bych nad takovým článkem od komunisty Cvalína jen jásal. Veškerá má kritika a nenávist by se nádherně  potvrdila. Kdybych byl člověkem, který se pokouší o objektivitu, tak bych posmutněl, protože veškeré pokusy tu tam ztratit dobré slovo na adresu komunistické strany jsou tímto článkem obráceny v niveč.

Také ale mohu tento článek číst jako docela normální člověk. Pak asi dojdu k závěru, že je psán s arogancí nevědomosti a neúctou k ostatním lidem. A protože si přeji, aby čas vánoční byl svátkem míru a porozumění, řeknu si, že těm komunistům, není opravdu nic svaté. I nadále ignorují, že lidé si raději přejí hledat v těch druhých dobro. A že vůbec nemají touhu jako za starých dob politické inkvizice vyhánět čerta ďáblem.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.