Tak už vím, proč pan Matějka podporuje pana Babiše

Pochopitelně jsem hned tušil, že ten dnešní článek pana Matějky je obdivuhodný mediální trik. Ale přeci jenom jsem doufal, že si jako autor zachová určitou nezávislost, svobodu myšlení, ale hlavně, že je neúplatný. Teď již o tom začínám pochybovat. Co, vy tomu nerozumíte? Tak já vám vysvětlím, jak to asi je. Je to starý trik, kterého používají hlavně zkušení politici.

Takže to vezmu od začátku. Budu ale používat jen křestních jmen, nerad bych se někoho dotknul. Takže Andrej kupuje kde co. Posledně to byla Mafra. To je ta firma, které to zde vše patří. Tedy i každé písmenko, které zde svobodně píši. Hned po koupi se ale objevili hlasy, to je snad to poslední, teď chce Andrej i kontrolovat naše vědomí a mínění.

Andrej poslouchá, co se to kolem něj děje, a tak mu to nemůže ujít. Je sice nepolitik, ale má rád kolem sebe odborníky. Takže má i někoho na média, tedy na veřejné mínění. Hned se mu svěří, že tento negativním názor na jeho osobu, je asi problém a další starost. A ten poradce dlouho neváhá. Hned prohlásí, to je jednoduché, to najdeme někoho, kdo o vás napíše, že jste ten největší gauner pod sluncem.

To Andreje strašně popudí a prohlásí, že takového troufalce bude žalovat pro pomluvu a za nactiutrhání. A je jasné, že mu zakáže zde v iDNES publikovat. Hned se mu ale dostane  poučení. To je přesně to, co nesmíte udělat. To byste jen potvrdil, že veřejnost má pravdu. Naopak, vy mu svatosvatě přislíbíte, že na něj žalobu nepodáte, nejlépe písemně a to ještě s prosbou, aby se do vás pěkně pustil a nic nevynechal, čím více, tím lépe.

Teď už i Andrej pochopí, jak to v mediálním světě funguje. Ano, tak může opravdu dokázat všem, jak si váží svobody slova a jak je otevřen vší kritice. A ten poradce nelení a hned najde na „blogu“ někoho, kdo je známý a kterému se všeobecně věří, kterého všichni čtou. A tak se František octne najednou v obchodním kontaktu s Andrejem. I on (František) pochopí tu životní šanci. Konečně se může pořádně verbálně ukojit, aniž by si musel dělat starosti, zda někoho uráží či ne.

Dokonce to vypadá i tak, že by to nemuselo být úplně zadarmo.  Co víc si obhájce svobody slova a myšlenky může přát. Co více si může přát ten, který bojuje za spravedlnost. Konečně je zde definitivní uplatnění, konečně to dlouho očekávané uznání. Už ho svrbí prsty, nemůže se dočkat toho vzrušení, které se ho vždycky zmocní, když může dokázat, jak je důležité, aby společnost ochraňovala svobodu slova a projevu.

Jeho články, jsou přeci tím nejpřesvědčivějším důkazem, že kde kdo může psát i kde co. A netrvá dlouho a již je zde článek s krásným titulem: Jen schizofrenici cinkali v 89 proto, aby teď zvolili Babiše

 

P.S. Možná, že si někdo myslí, že to, co zde tvrdím, není pravda.  Pak se ale ptám já, proč by automaticky to vše, co se píše o panu Babišovi ve zmiňovaném článku od pana Matějky, pravdou být mělo.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.