Krteček nebo Zeman? Kdo je hitem?

Já osobně jsem vsadil na Krtečka. Prohrál jsem. Optal jsem se vševědoucího Gůgla a přímo jsem se zděsil. Krteček měl vedle sebe číslo 456.000. Pak jsem se optal co jako Zeman prezident a….zíral jsem na neuvěřitelných 15.500 000. Slovy patnáct miliónů. Nevím sice co to přesně znamená, ale určitě je to hodně a jde o hladké vítězství. Asi to je to naše klikání na té síti.

Jsem si jist, že každý mediálně síťový manažer si mne ruce. Milióny kliků, kdy jsme vyjádřili lásku, nenávist, pohoršení, věrnost, zradu……A každý ten klik přináší webovým provozovatelům penízky. Halířek po halířku, kapička ke kapičce a hle už je tu třeba nějaký ten miliónek v korunkách.

Vypadá to, že je asi náš pan prezident geniálním reklamním nosičem. Ani si nechci představit, jak to bude komentovat, až se to všechno doví. Určitě bude hřmít na konto těch proradných novinářů a mediálních otroků. Určitě to bude zase formulováno jadrně a nesrozumitelně pro občanstvo. To dělá však s ryzího kamarádství. Vždy chce dát šanci, aby se také Ovčáček mohl postarat o nějaký ten klik.

Vlastně je to nespravedlivý mediální podvod. Občan se nechá nachytat tou reklamní povídačkou o svobodě projevu a píše a kliká myškou a nějaký filuta na tom vydělává. Jistě by také bylo na místě, vycházeje z dennodenní praxe obvyklé naší společnosti, se i zamyslet nad tím, zda to všechno nebylo předem domluveno.

No, víte, celá ta prezidentská volba, vypadalo to sice demokraticky, ale člověk nikdy neví. Možná, že bylo všechno nějak plánováno. Jsme národ vynalézavý a tíhneme k vlastním a originálním řešením. Možná, že jenom pár jedinců pochopilo smysl, význam a hodnotu přímé volby prezidenta. Mediálně to pak ti experti pomocí toho klikání nějak zaonačili.

Občan by měl uznat, že se jim to docela povedlo. Důvěřivý občánek se nechal zase pěkně nachytat. Geniální tah. O to více, že ani hlavní aktér vlastně nepochopil do čeho to vlastně leze, či k čemu ho nějací internetoví vzdělanci zneužili a zneužívají. Skoro bych ho litoval. Když ale vezmu v úvahu, že to je prý geniální prognostik, tak budu držet můj soucit pěkně na uzdě.

A i se tváří, že ví všechno, takže tohle mu mělo také dojít. No, nic. Ale přeci je mi přitom trochu nevolno. Mám totiž pocit, že zbytek světa to nějak nechápe. Tedy nás Čechy. My jsme přeci takový originál ve světovém společenství. Vždy jdeme vlastní cestou. Pravda, mnohdy vynalézáme již vynalezené, ale vždy po svém. I tu demokracii chápeme po svém. Ale co nadělat, ne každý nám rozumí.

Co zbývá? Když tak o tom přemýšlím, tak se asi vrhnu na internet a budu zase klikat. Krteček, krteček, krteček…..je mi přeci jenom milejší. Má v sobě skoro takovou člověčí moudrost. A také se nikdy neprojevil jako hlupák. A obejde se dokonce i bez ovčáčka. On mu totiž každý rozumí. Dokonce na celém světě.

Bude to ale asi strašná práce. Musím dohonit těch 14 a půl milionů kliků. Ale možná, že mi někdo pomůže.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.