Bloger Bělobrádek to bere „lidově“

Každý den si tu děláme starosti, jak bude naše koaliční vláda vypadat. S napětím sledujeme diplomatické sondování nedávných politických rivalů, kteří se nás pokouší přesvědčit o tom, jak se protiklady opravdu přitahují. Většina z nás je informována diky té vymoženosti, která se nazývá internet.

Je to opravdu fantastické. Umožňuje zrealizovat i nerealizovatelné, člověk se ponoří do virtuálního světa, najde si ten, který mu vyhovuje. To, jak se zdá, pochopil i pan Pavel Bělobrádek. Já, ne. Nikdy bych nevěřil, že se pomocí té mocné techniky může sestavovat i skutečná vláda pro několik miliónů občanů, vláda, která má řídit osudy našeho státu.

Bylo mi už podivné, že předseda KDU-ČSL, mocné to strany, která se ale nachází v pozici jakéhosi doplňku vládní koalice, si klidně – v tak pro nás důležité době – odjede na privátní návštěvu do USA. Prý navazovat důležité kontakty ve velkém světě velké politiky. Já osobně bych to nedělal. V dnešní situaci bych se bál, že mne někdo bude podezřívat, že hledám „lobisty“ a nebo „kmotry“. Vždyť to znáte, to podáte jednomu ruku a na druhé vám už zaklapnou želízka.

No, co bych si dělal starosti, já zůstal doma a také se koukám na dění kolem pomocí internetu. Myslím, že jsem docela dobře informován. Nemohly mi tedy ani ujít poslední blogy pan Bělobrádka:

„Jestliže vám nabídnou ve vládě jen dvě místa a ještě taková, která nikdo jiný nechce, zároveň nenabídnou ani jedno silové či ekonomické ministerstvo a zprvu ani místopředsedu vlády, tak tohle není důstojná dohoda. Je to špatný žert,“ rozčílil se v tom nejčerstvějším.

Byl asi v ráži, protože vše dotvrdil ještě výrokem:

„Do vlády jít nemusíme, roli užitečného idiota odmítáme“

Já tedy nevím, ale mám podezření, že pan Bělobrádek je přihlášen asi na jiném Blogu, než já. Na mém není vše tak dramatické. Zástupci KDU-ČSL se celkem se ctí potýkají s velmi složitou situací, která je podmiňována reálným faktem, že kdo chce s jiným vládnout, musí citlivě rozpoznat rozložení sil. Myslím si také, že koaliční partneři jsou celkem taktní a zkušení a vědí dobře, že mít ve vládě idiota není dobré.

Snad ale najde pan Bělobrádek v USA někoho, kdo mu vysvětlí, že internet může být i zrádný.  Hlavně pak,  když se jeden pokusí pomocí této mediální techniky vládnout, místo toho, aby s jeho pomocí jen informoval veřejnost o tom, že se pokouší vládnout.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.