Že by se teroristé v Bruselu spletli?

Občas si dovolím uvažovat zcela nemorálně a každý slušný člověk by to měl odsoudit. Nicméně si čas od času dovolím uvolnit tyto nízké myšlenkové pudy.

Takže jsem popustil uzdu fantazie a zauvažoval o tom, proč ty bomby vybuchly tam kde vybuchly. Pohrál jsem si s myšlenkou, proč se cílem útoku nestala budova, ve které v současné době sídlí poněkud zdegenerovaný centrální mozek EU.

Co by nastalo? Nu, vláda každého státu by musela jednat samostatně a možná v zájmu občanů o jejichž budoucnosti rozhoduje. Najednou by třeba bylo povoleno jíst podle vlastního gusta, ochraňovat hranice, prostě se chovat tak, jak to dělá každý suverénní stát a svobodně myslící občan. Prostě by naráz zmizelo tisíce papírů, které obsahují nesmyslné příkazy pro denní život uměle vytvořené evropského občana.

Je sice docela možné, že bychom se po určité době rozhodli tu budovu mozkového trustu znovu vybudovat. Ale trochu jinak, na jiných základech a hlavně s jiným osazenstvem. Prostě tam pustit jen lidi vzdělané, charakterově silné a vybavené tou nezbytnou společenskou kompetencí.

Možná, že by to nebylo tak špatné a vedlo to k všeobecnému prospěchu. Jenže, to si musíte opravdu představit, by se to asi současným teroristům vůbec nelíbilo. Možná, že by potom v Bruselu seděli odborníci na boj proti terorismu. Opravdoví specialisté, kteří vědí co a jak. Kteří vědí, že zbytečně prodiskutovaný čas jen výhodou pro protivníka.

Ne, opravdu nic, co by bylo v duchu cílů teroristů. A tak se rozhodli nechat bomby prostě explodovat někde jinde. Zabili tím desítky lidí a zranili stovky. Plánovali přesně. Zaútočili opět na nevinné. A to je opravdu něco, co bychom neměli akceptovat.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.