Není načase dát pana Babiše na řetěz?

Přiznám, že jsem rozzuřen, postrádám veškerou toleranci, cítím se ponížen, okrádán a deklasován jako občan. V naší vládě se objevil někdo, kdo asi nikdy neměl a nikdy nebude mít respekt před kulturou českého národa.

Náš milý ministr financí již začíná prodávat zbytky toho, co tu ještě zbylo po té božské vládě pana Klause. Tou poslední předzvěstí bylo, že se rozhodl prodat naše lesy. Pokud vím stojí si ty stromy finančně dobře, takže se může jednat jen o nějakou tu šmelinu, které se dnes říká efektivní hospodaření s veřejným majetkem.

Ale tou poslední kapkou bylo včerejší vysílání Repotéři ČT, kde jsem se dověděl, že nějací blízcí přátelé našeho milého ministra financí mají zálusk na hotel Thermal v Karlových Varech. V podstatě jim strašně vadí, že jeho hlavní úlohou je zde pořádat filmový festival. Prý je to nelukrativní. Tak to všechno pěkně rozparcelujeme a kousek po kousku prodáme. Proč ne, jsou to ty nejlepší pozemky města. Čert vem nějaké ty pitomé filmy a českou kulturu.

Pánko Babiš, kultura není řepka, na kultuře se opravdu nedá vydělávat. Je to ale největší bohatství, které národ má. Český národ. Co prodáte příště? Národní muzeum? Národní divadlo? Máte už snad kupce na Pražský hrad. Nikdy jsem nebyl velký vlastenec, nikdy jsem ale neměl tak silný pocit, že se Česko stává zemí, kdy každý Čech bude pomalu cizincem. Mám pocit, že se už budu muset ptát, zda vůbec smím chodit po pražské dlažbě, aniž bych šlapal po nějakém privátním majetku.

Podle vás je vše na prodej. Jistě. Ale teď už začínáte prodávat i naši hrdost. Kdo vám k tomu dal oprávnění? Jste pouhý a znovu zdůrazňuji pouhý ministr financí. Jste prostý úředníček, který se má starat o naši kasu. Ale nikdo vám nepovolil  kšeftovat s námi jako s národem. Máte první příznaky velmi vážné nemoci. Začínáte být opojen mocí, asi tak jako jste již opojen penězi. Obé vás fascinuje.

Ano, bude líp! Jenže, pane reformátore, je nejvyšší čas, abyste také osvětlit komu! Děláte pořádek? Dobrá, ale kupodivu si k tomu vybíráte mnohdy poněkud zvláštní košťata. Občas jsou trochu vypelichaná a ještě trochu zavánějí po tom posledním neúspěšném úklidu, kdy se někde omočily v nějakém tom skandálu, kde šlo o velké peníze.

Co je to za lidi, kteří teď rozprodávají Filmový festival v Karlových Varech? To co jsem včera viděl v ČT mi stačilo. Točil jsem stovky podobných rozhovorů a mám trochu odhad na lidské charaktery. Mou důvěru tedy nevzbudili. Hlavně ten nafintěný mocipán v hotelu Thermal, který snad ještě ani nepochopil ve které zemi, ve kterém městě a ve kterém hotelu to sedí. Perfektně to dokázal zcela nesmyslným blábolením před kamerou.

Jediné co ale pochopil je, že se to vše musí prodat. Smrdí to tu prý penězi a je to  přání pana Babiše. Tomu snad před obrazovkou rozuměl každý. Doufám. A také doufám, že se snad najdou lidé, které ještě mají tolik rozumu a moc k tomu, aby našeho aktivního ministra financí trochu uvázali na řetěz. Měli by to udělat hodně rychle. Když nic jiného, tak ve vlastním zájmu. On je totiž již schopen jim pod zadkem prodat i ta jejich křesla.

Doufám, že se tak ve strachu o vlastní pozici rozhodnou jednat a tím učiní něco i pro český národ.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.