Na Celní správě už chlastá kdekdo!

Jinak tomu asi nemůže být. S největší pravděpodobností se její vysocí úředníci nespoléhají na nějaké ty laboratoře a testují alkohol osobně. Mozky měknou, pohled je zakalený a myšlenky se vznášejí v extázi fantasmagorických představ. Jejich touha po alkoholu je již tak silná, že chtějí mít všechny flašky pěkně před očima. Od rána do večera, od večera do rána.

Jinak si nelze vysvětlit jejich touhu, aby každý lihovarník posílal živě obrázky z produkčních hal. Všude musí být kamery, které zaznamenají každou lahvičku, každou etiketu, každou nálepku. Každý obrázek musí mít tu největší možnou kvalitu, každá vteřinka musí být zaznamenána. Vše pečlivě archivováno po celých 70 dnů, vždy okamžitě přístupné zakaleným očím úředníků přes internet.

Geniální. Každý čestný živnostník musí dokazovat svou poctivost. Ano, sledovat poctivé podnikatele je teď hlavním úkolem Celní správy. Ptám se: Kdo bude sledovat ty podvodníky? Jsou ty odpovědné mozky státní správy již opravdu tak choré? Opravdové delirium? Ještě jsem nezažil kriminálníka, který by detailně dokumentoval svou činnost pro potřeby kontrolních orgánů.

Nehledě na to, že v dnešní době je možné vše digitální manipulovat. Jako člověk, který pracuje v této oblasti celý život, se mi tu vlastně nabízí veliká možnost výdělku. Prostě založím firmu, která bude „vizuální“ důkazy pro Celní správu produkovat. Každý lihovar si jistě potřebný materiál ode mne koupí. Slibuji, že bude levnější a „absolutně“ pravý.

V budoucnu budeme asi také svědky, jak se hodiny promítají u soudu obrazové záznamy o jejichž pravosti bude pochybováno. Také „kvalita“ může být různá. Technické poruchy záhadné a těžko vysvětlitelné. Jedna strana bude obviňovat druhou z manipulace. Jako ty „zvukové“ záznamy při soudním procesu s panem Rathem.

Je mi opravdu zatěžko to vše brát vážně. Rozum již odmítá to vše chápat. Jediné co mi napadá je myšlenka, že podle zákona přeci existují „omluvitelné“ činy ve stavu pohnutí mysli. Takže by podle mého měl být zřízen v Česku speciální úřad, který by byl schopen zavírat mnohé „aktivní“ mozky státní správy do blázince.

Bylo by to asi spravedlivější, než se jim pokoušet dokazovat „korupční“ jednání. Proč je podezřívat, že vymýšlejí zákony ve prospěch té či oné zájmové skupiny, když ve skutečnosti dělají zákony proti občanům a zdravému rozumu. Třeba právě v „deliriu“. Ať již opojeni mocí, alkoholem a nebo jen vlastní hloupostí.

Prostě potřebujeme někoho, kdo by chránil občany před zlovůlí státních úředníků. Kdo by chránil všechny poctivé lidi. Aby bylo možno znovu nastolit práva občanů. Aby nastala opět doba, kdy vina musí být dokázána. A ne, aby čestný občan musel každý den dokazovat svou nevinu. Abychom žili opět ve společnosti, kde poctivý živnostník bude státem chráněn a uctíván a ne trestán.

Není již možno tolerovat, aby neschopnost státní správy pronásledovat porušovatele zákona se obracela proti těm, kteří zákon dodržují. Protože takováto degenerace státní správy je tím největším nebezpečím pro stát samotný a jeho občany.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.