Lustrační zákon je bezcenný cár papíru

Tvrdí v podstatě jeho spoluautor pan Michal Malý v jednom svém blogu. Argumentuje tím, že nevěděl, že sametová revoluce vlastně nebyla, byl to puč připravovaný již od roku 1985. Nevěděl, že naši zemi ovládne exsvazácká a exkomunistická mafie. A pak také říká, že agenti StB byli jen troškaři, ti největší zločinci byli komunisté, kteří ze všeho vyklouzli. Vinu na tom nese Václav Havel, protože vyškrtal z lustračního zákona vše podstatné. Co však spoluautor za podstatné považuje, nám sám nesdělí.

Třeba to, kdyby bylo po jeho, že by bylo možno postavit 1,7 miliónu občanů této země mimo zákon, jaksi je eliminovat z naší společnosti. Tolik bylo tehdy komunistů. Jak by to mělo fungovat,  pravděpodobně ani sám autor této zářné myšlenky zase neví. Zrovna tak neuvažuje, že by to postihlo i ty „troškaře od StB“. Málokterý z nich si asi mohl dovolit nebýt komunistou. Takže nabývám dojmu, že náš spoluautor toho asi neví víc, než přiznává. Je mi jen záhadou, proč tedy na tom lustračním zákonu pracoval.

V posledním blogu svou nevědomost dále rozvádí. Nějak zmateně argumentuje o rasismu v USA, trochu všechno popletl, ale jiní ho již na to upozornili. Stejně je tomu i s informacemi o strašném vyvražďování „bílých“ v Jihoafrické republice. Realitou je, že denně je zavražděno zhruba pět lidí. Většinou to potrefí čtyři „černé“ a jednoho pleti světlejší. Statisticky posouzeno 20 procent zavražděných je bílé pleti. V zemi jich žije jen 10 procent, ale asi vlastní neskonale více, tedy mají i povíce toho, kvůli čemu se obvykle vraždí.

Nehledě na to, že jistě mnoho „bílých“ si najímá „černé“, aby za ně odstranili „bílé“ konkurenty. Nu, není to zrovna moc morální, ale tak už je to tam dole ještě zvykem. Je do toho dokonce mnohdy zapleten i český krajan. Trochu jsem hledal i ta čísla o zavražděných farmářích. Jejich počet se pohybuje mezi 2.000 až 4.500, vše potvrzené jen z části.

A pak je tu ještě ta rómská „výrobkyně“ dětí. Když má tři, tak dostane 28.800 tisíc měsíčně. Mně by jen zajímalo, zda existuje i nerómská matka, který by tyto peníze nedostala. Ale přesto ta rómská matka autora hrozně štve, nějak tomu zase nerozumí. Podle mého by stačilo se té rómské matky zeptat, jak to vidí ona. Třeba by našemu autorovi řekla: „Když je někdo tak hloupej, že si vymýšlí zákony, které to nařizují, nemůže čekat, že budu ještě hloupější a ty peníze, na které mám nárok, nevezmu“.

A teď se jen ptám, co to vše má společného s antirasismem a vstříctností, jak se to ve svém blogu snaží pan Michal Malý dokázat. Já bych spíše řekl, že se jedná opět o nevědomost autora, který třeba kutá na nějakém tom zákonu, který se týká věcí, o kterých nemá ponětí. Snad se ale najde někdo, kdo mu všechny důležité věci zase vyškrtá, aby zase mohl vykládat kdože to je vinen. Ostatně si myslím, že to je osud mnoha „zákonodárců“ v naší společnosti.

A abych se držel zvyklostí, ještě něco na adresu těch, kteří se cítí potvrzeni ve svých názorech, když čtou řádky jmenovaného autora. Nechci se jich dotknout, ale odhaduji, že stejně tak tleskají, když někdo píše o tom, jak nám politici lžou. To chápu, ale nechápu proč se tolik tleská, když jiný rozšiřuje nepravdy. Já tedy nedělám rozdílu. Ten, který něco vykládá na veřejnosti, by se měl snažit držet se faktů. Neměl by je překrucovat a dávat do souvislostí, které slouží jen populistickému úspěchu.

Ostatně, když někdo bojuje proti antirasismu, plně přiznává že rasismus existuje. Uvažovat nad tím, na jaké straně pak tento bojovník stojí, musí pak každý sám.

Články mnou jmenovaného autora je možno naleznout zde:
http://michalmaly.blog.idnes.cz/

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.