Pane Zaorálek: To jste se ale pěkně profláknul!

Ještě ani nejste ministrem a už se každý dověděl odkud to vítr vane. S rutinou zkušeného stranického bojovníka jste dokázal, že jste opravdu jen řadový politik průměrné kvality, ale žádný diplomat. Ten by nikdy nevypustil z úst podobná slova: Pro Česko není žádná jiná alternativa než euro.

Pokud tedy v budoucí funkci chcete v tomto směru někde jako diplomat v zahraničí vyjednávat, šetřete cestovné, zůstaňte doma. Česko jste už tímto prodal. Nebudu zde diskutovat euro ano, euro ne. Chci se jen poněkud zabývat Vaším amatérismem a nezkušeností.

Prostě jste ukázal, jak Vám volební stranická taktika tak dalece  přešla do krve, že nejste schopen rozšířit obzor Vašeho chápáni. Nechcete pochopit, že teď máte mluvit v zájmu všech občanů a hlavně chránit jejich zájmy.

Ani se Vám nedoneslo, že podobná tvrzení německé kancléřky Merkelové jí mnoho popularity a podpory nepřineslo. Ta také tvrdila dost často, že není alternativy. Již to ale, pokud vím, nedělá. Poznala, že plácá propagandistické nesmysly, které nejsou zrovna pravdivé. Skoro vždy existuje alternativa.

Co nám teď zbývá? To obvyklé, tak typické pro současnou politiku. Hledat ty, kteří Vám ten nesmysl s eurem nakukali. Dívejte, i zde jsou možné alternativy. Může třeba i být, že to s tím eurem máte z vlastní hlavy, to by bylo smutné, ale asi ne zrovna překvapivé.

Spíše bych se přikláněl k tomu, že Vás někdo „přesvědčil“ o správnosti tohoto absurdního  tvrzení. Někdo, kdo je tak chytrý o tom na veřejnosti pomlčet, protože ví, že by narazil. Kdo to je, je celkem nezajímavé, není sám. Jsou to ti, kteří se zde snaží vládnout, aniž by museli stát na veřejnosti.

Pan Babiš je napadán za možný „střet“ zájmů. U Vás to nepřichází v úvahu, vy prostě něčí zájmy jen hájíte. Na to, když někdo jedná proti zájmu občanů a naší republiky, zatím vlastně pojmenování nemáme. I když jde vlastně o opravdový střet zájmů. Ale prozatím je rozprodávání České republiky stále ještě povoleno.

A vypadá to tak, že se ani nemusíme zamýšlet nad nějakým zákonem, který by tomu bránil. Naše zákonodárství je pomalé a prapodivné. Ne vždy zrovna chrání zájmy občana, spíše vždy někoho. A neefektivnost a pomalost legislativy je tedy zárukou, že když nějaký ten zákon na ochranu státu a občanů vymyslíme, , nebude již co chránit, rozprodej bude již dávno ukončen.   

Víte, pan prezident projevil přání jmenovat do vlády jen „odborníky“. Tragédi tedy bude, že se asi Vy stanete ministrem zahraničních věcí. Vlastně je to i pochopitelné, jemnost a subtilnost diplomatického vyjadřování ovládáte oba stejnou měrou. Asi si budete dobře rozumět. Stejně tak i v ignoraci toho, co si občané přejí.

Alternativa: Raději vyměnit ministra, než naši korunu za euro.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.