Pan Babiš? Myslíte to vzteklé dítko?

Jo, přesně to. Takový ten hysterický domácí terorista, nad kterým psychologové bádají a kroutí hlavou. Většinou tak dlouho, dokud ho dědeček potajmu nepřehne přes koleno a nezlíská mu zadek. Pak je pokoj.

No, občané, není čas se zamyslet? Těch „odborných“ posudků je snad opravdu více než dost. Nijak ale nepomáhají. Chlapeček se vzteká a vzteká, nechtějí mu povolit ty kasičky a tak už začal vyhrožovat. Prý bude zvyšovat daně. Je to nenasytnost státu anebo pana Babiše?

Jeden se v tom už nevyzná. Stát nás v podstatě připravuje zhruba o polovičku toho, co mnozí vydřou v potu tváře. Znáte to? To se občas objeví takový článek, který nás informuje o tom, jak dlouho vyděláváme na náš milovaný stát. Je to opravdu asi tak půlka toho, co je nám povoleno si ponechat.

Poslední dobou mám však pocit, že se tak děje pod heslem: Chceš přežít, tak makej, vem almužnu, hlavně ale nedržkuj! A běda ti jestli budeš protestovat, to na to pěkně doplatíš. A všechno nějak přichází z jednoho směru. No právě od chlápka, který přišel s tím novým heslem: Ano, bude líp!

A nedá s tím pokoj. Jeden by si už pomalu přál, aby zase bylo hůř. Zvláště když pročítá ten poslední leták o slevách. Počítá drobné a musí přitom poslouchat někoho, který žongluje s miliardami a milión euro je pro něj urážkou, pakliže je to nabídka za prodání vlastní duše.
Normální občan musí prodat duši za pár krejcarů. Tedy pokud chce přežít. A jenom doufat, že nebude přiřazen ministrem financí k těm ubožákům, kterých zde za chvilku bude asi většina. Co míním? Nečtete denní tisk? Zde prosím aktuální citát.

„Ohroženo chudobou či sociálním vyloučením je v celém Česku přibližně 1,5 milionů lidí a z toho téměř 100 tisíc dětí do šesti let a bezmála 180 tisíc lidí starších 65 let,“

Tvrdě pracující nemusí mít zrovna dlouhou paměť, aby si připomenul, že v časech, kdy bylo „hůř“, to prý tak hrozivé číslo nebylo. Ale pan Babiš říká, že je to tím, že se moc krade. Prý kdekdo. Už to vypadá, že on je ten jediný, který tak nečiní. Takže krade i těch 1,5 miliónů lidí, které ohrožuje chudoba. Prý kšeftují načerno. Nu rád bych věděl s čím?

Když někdo krade, tak se  má většinou dobře. To přeci známe z médií. A pakliže krade chudák? Asi proto, aby přežil. Pravda, může jít na sociálku a tam si vynahradit to, o co přijde, pakliže to neukradne. Takže je vlastně na tom úplně stejně. Jenom, že ty penízky proběhnou ručičkami pan Babiše.

Ach, teď tomu rozumím, že by mu něco zůstávalo za nehty? To by nebylo pěkné. Že by také on……..ne, to snad ne. Ale jeden nikdy neví. Jenže v tomhle pohledu jsou ty kasičky přeci jenom podezřelé. Ono bude asi přeci jenom jistější se poohlédnout po nějaké té rákosce a když ten křikloun umlkne, tak si v klidu popřemýšlet, jak je to s tím kradením. No, co ty na to občane?

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.