EU se chová jako hysterická ženská!

Prosím všechny dámy za prominutí, ale jiný příklad mi zatím nenapadnul. Jinak totiž není možno pohlížet na další seznam „sankcí“, které míří jen k úplnému zničení již tak pochroumané hospodářské rovnováhy v Evropě. Trošku mi to připomíná sebevraždu. Respektive plivnutí do očí všem poctivým občanům, kteří se snaží uživit rodiny.
 
A to nemluvím o těch „sportovních“ sankcích, které by pak zničily přesně to, co sport pro mnohé představuje. Totiž možnost komunikace a přátelství v rozporu s válkou ideologií. Ještě snad zbývá, aby někdo zakázal ruské klasiky a hudbu. Mám opravdu pocit, že v Bruselu sedí desítky potencionálních pacientů různých psychiatrických zařízení. Pochopitelně, že je možno hovořit i o „placených“ agentech USA, ale to by jim asi přiznávalo určitou úroveň intelektu.

Znamenalo by to však také, že jednají vědomě v rozporu s přáním pravděpodobné většiny obyvatel Evropy. Tedy v podstatě zrazují demokratické ideály, které by jim měly být tím nejvyšším morálním zákonem. Chovají se jako hysteričtí političtí agitátoři staré gardy, kterým šlo vždy jen o „princip“, ale ne o lid vlastní země.

Není pro společnost nic horšího, než hysterie. Uměle se jí používá vždy a všude, kde je nutno zakrýt podstatu věci. Jen opravdový hlupák může věřit tomu, že by nějaké sankce pokořily Rusko. Právě naopak. Jeho síla bude jen vzrůstat. Ať se nám to líbí, či ne. Opravdu po tom toužíme? Opravdu si přejeme, aby svým způsobem bylo donuceno hrát mocnější roli, než možná samo o sobě chce?

Co bude na konci? Jen to, že ochabující postavení USA jako velmoci, bude na přechodnou dobu formálně posíleno. Jinak nic. Je opravdu Evropa tak slabá, že není schopna jednat samostatně? Že není v její moci chránit zájmy jejích občanů? Musíme být opravdu na jedné či oné straně. Nemáme odvahu postavit se do rozumného politického středu a odporovat třeba jak Rusku, tak i USA. Asi ne.

A co říci na konto Kalousků a Bělobrádků? Je různý způsob jak se zviditelnit v médiích a politickém životě. Do politické diskusní arény byl hozen i Mnichov. Nezapomenutelná historická událost. Ale i ta se dá, jak vidno, vykládat různě. Já proto doufám, že pan Sobotka neztratí odvahu a nenechá se zastrašit. Mám totiž pocit, že se zase někde rozhoduje o nás bez nás.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.