Andrejko, ať slouží!

Tak mu už ty kasičky povolte. Když nám zlevní pivo. Sice nám to jen slibuje, ale je to upřímné přiznávání politika ke staré a jemu asi tak dobře známé ideologii.

Má generace si přeci ještě pamatuje. Kdysi se říkalo: Vláda, která zdraží pivo, padne. Že by to platilo i dnes? Pochybuji, ale za zkoušku to asi stojí. Určitě se to ale nezrodilo v nějaké ekonomické hlavě, spíše to poukazuje na mozkové závity mediálního poradce.

A právě proto, tedy pokud se chceme pana Babiše zbavit, tak bychom mu ty kasičky měli povolit. Logika je jednoduchá. Při pohledu na všechny ty ne zrovna fungující vládní elektronické systémy je pravděpodobnost, že se bude ten zázračný systém věčně hroutit, celkem vysoká.

Nikdy nám také nedokáže, že na tom stát vydělal. Stejně tak mu nikdo nedokáže, že na tom veřejná kasička prodělává. Je však jisté, vhledem k předpokládané nevalné funkčnosti celého systému, že přijde záplava stížností, žalob a i pasivní resistence. Nehledě na to, že každý elektronický systém se dá obejít. Odborníci již na tom zajisté pracují. Takže se celá problematika asi přesune do oblasti politické zábavy, jen se rozšíří oblast, kterou se dennodenně zabýváme. Neschopností našich politiků. Zase začneme hledat vinily a ne odstraňovat problémy.

Je velká škoda, že si páni poslanci nesmějí zapálit a objednat pivko. Byla by to správná atmosféra pro jejich hašteření a vášnivé diskuse. Kdysi se také říkalo: Moc kecáš a málo píšeš domů. Ano, ta hospodská atmosféra v poslanecké sněmovně opravdu chybí. Je to škoda, pomohla by občanu správně pochopit jedinečnost všech těch důležitých osůbek, které se derou k mikrofonu sdělit okolnímu světu mnohdy prapodivné, ale nikým nedoložené moudrosti.

A tak nám ti poslanci zase ubírají sílu a čas, kterou bychom potřebovali na kloudnou a smysluplnou práci. Jsem pevně přesvědčen, že místo toho již mnohé hlavy horečně pracují na žalobách, aby dokázaly, že mnohé smlouvy s provozovateli tohoto systému jsou státu škodlivé a možná i neplatné. O to už ani nemluvím o doprovodné a všudypřítomné korupci. Bez té se přeci u nás nic neobejde. Záleží jen na tom, zda se tomu někdo bude chtít věnovat. Tedy pokud pociťuje touhu, aby si náš Andrejko konečně pořádně rozbil nos.

No, nic. Když už tedy máme u piva řešit naše problémy, tak nemám nic proti tomu, aby tato tekutina, která asi rozhoduje o naší budoucnosti, byla trochu levnější.

Příspěvek byl publikován v rubrice Tak mne napadlo. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.